73-годишен пенсионер от Варна беше осъден на  1 година и

...
73-годишен пенсионер от Варна беше осъден на  1 година и
Коментари Харесай

Условна присъда за телефонна измама, 73-годишен пенсионер събирал парите от излъганите

73-годишен пенсионер от Варна беше наказан на  1 година и 4 месеца отнемане от независимост, чието изтърпяване се отсрочва с изпитателен период от 4 години. Това оповестиха от пресслужбата на Районен съд - Варна.

Съдът постанови в границите на изпитателния период той да търпи и пробационна мярка за интервал от 1 година – „ включване в стратегия за публично влияние ”. Делото бе прегледано в процедура на съкратеното правосъдно разследване, с признание на виновността от подсъдимия  и съкращаване с 1/3 на наложеното наказване.

Подсъдимият работил в съучастничество като помощник на неустановени лица, които по телефона го били убедили да работи за тях като прибира оставяни от  излъгани хора парични средства на разнообразни места във Варна и региона. По този метод възрастния мъж осигурявал за себе си по 10% от парите на потърпевшите в схемите на ало-измамниците. В съответния случай действието е осъществено на 5 септември 2017 година във варненско село. Тогава незнайно лице позвънило на домашния телефон на стара жена, като се показало за длъжностно лице от състава на Министерство на вътрешните работи. Мнимият „ служител на реда “ съумял да я убеди да му даде още мобилния си номер за непрекъсната връзка и да спомага с всичките си наличните пари точно за залавяне на група ало-измамници.  В последвалия в продължение на повече от 1 час диалог по мобилния телефон, потърпевшата била заблудена и стимулирана да остави край резервоар за боклук покрай дома си торба с обща сума от 17000 лв..

С вземането на торбата с парите и преместването й до бензиностанция край Каспичан,  73-годишният пенсионер е подкрепил неустановените причинители гладко да получат непознатите пари, без риск да бъдат видяни и разкрити.  Подсъдимият е неосъждан към датата на инкриминираното действие.

Варненският областен съд почете предявения по делото цивилен иск и осъди 73-год. обвиняем да заплати на потърпевшата обезщетение в размер на 17 000 лв. за претърпените вследствие на действието имуществени вреди. В негова тежест са още държавната такса и разходи по делото. Присъдата предстои на обжалване в 15-дневен период.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР